Evenementenagenda 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

20e Dogachtigen Show (met CAC)
26 November  2017
in de Brabanthallen te Den Bosch

Kynologisch Curriculum Vitae Dick Baars 

Op 17 jarige leeftijd kwam ik – in 1968 – in het bezit van mijn eerste (ras) hond, een Boxer.
Het verenigingsleven is mij met de paplepel ingegeven, dus ik werd al snel lid van zowel de Nederlandse Boxer Club als de Kynologenclub Zaanstreek.
Oudere kynologen ontfermden zich een beetje over mij, van wie ik de familie Van Es, secretariaat NBC, niet onvermeld mag laten.
Via hen kwam ik op menige show en werd ik na een tijdje ringmedewerker.
Via Jaap Doornbosch werd ik in 1976 assistent van Martin van de Weijer voor de Winnershow. In die tijd volgde ik de AKK. Veel later, in 1985 deed ik examen, vlot gevolgd door dE+B. Pas in 1994 werd ik keurmeester voor de Boxer.
Daarna volgden diverse rassen, waarvan de meeste in rasgroep 2. Achteraf gezien kwam ik met de meeste van die rassen al in contact op de clubmatches in de Zaanstreek en die in West-Friesland.

De Newfoundlander keur ik nog niet heel lang, maar met enorm veel plezier. Niet dat het eenvoudig is om dit boeiende ras te beoordelen; het fokken van het juiste type is een nog veel moeilijker opgave. Bij voorbaat respect voor de inschrijvers!

In 1997 ben ik begonnen met het schrijven van artikelen in de Hondenwereld. Na enkele jaren “penloos”, schrijf ik tegenwoordig onder meer een maandelijkse column in dat zelfde blad.

Op de achtergrond werk ik ook al weer een flink aantal jaar mee aan de Winner. Op de voorgrond als mede-ereringcommentator. Mijn andere kynologische activiteiten zijn de Jongehondendag en de clubmatch van de Zaanstreek. Erg veel plezier beleef ik tenslotte aan het docentschap van de cursus Exterieur en Bewegingsleer. Sinds kort ben ik toegetreden tot de Junior Handling Organisatie Nederland.