Federatie van Rasverenigingen van Dogachtige Honden

Koptekst 2 (NL)
Logo
Koptekst 1 (NL)
Ga naar de inhoud

Dhr. Dick Baars (NL)

De Dogachtigenshow is voor mij - de van origine grote Boxerliefhebber - zeer belangrijk. Zo mocht ik er in 1995 mijn keurdebuut op CAC-niveau maken. Vele edities daarvoor was ik ook al op deze unieke show. Na 1995 was ik meerdere keren als keurmeester (en speaker)actief op dit Molosserfestijn, in 2017 mocht ik er zelfs de BIS-keuring verrichten  en nu in 2023 mag ik er weer bij zijn.

In 1968, ik was toen 17 jaar oud, kreeg ik mijn eerste Boxer, er zouden er in de volgende vijfentwintig jaar nog drie volgen. Sindsdien ben ik, in verband met leef- en woonomstandigheden, helaas hond-loos.

Door het meehelpen vanaf 1976 bij de organisatie van de Winner, verbreedde mijn kynologische scope zich. Ik volgde ergens in de jaren zeventig  de AKK-cursus van Robert van der Molen bij de KC Amsterdam. Het examen volgde vele jaren later pas, bang als ik was voor de rassenkennis. Daarna volgde de E&B-cursus, bestaande uit 4 zaterdagen waarvan ik er één miste wegens nachtdienst in het ziekenhuis. Het examen was theoretisch voldoende maar de praktijk mocht ik overdoen.

In 1994 slaagde ik voor het Boxer-keurmeesterschap waarna er vele examen volgden en ik nu bevoegd ben voor de gehele rasgroep 2  en rassen in de groepen 1,3,6 en 9.

Ik zie heel erg uit naar de Dogachtigen 2023.
Terug naar de inhoud