Federatie van Rasverenigingen van Dogachtige Honden

Koptekst 2 (NL)
Logo
Koptekst 1 (NL)
Ga naar de inhoud

Mw. Ilona Onstenk-Schenk (NL)

Mijn ouders hadden al een bekende Boxerkennel voor mijn geboorte, dus ik groeide tussen de Boxers op. Als klein meisje ging ik al met mijn ouders mee naar alle belangrijke shows in binnen- en buitenland. Later had ik zelf twee Boxers en een Dobermann, waarmee ik met groot succes exposeerde.
 
Mijn eerste keurmeesterexamen deed ik voor de Boxers, nu bijna 52 jaar geleden. Later kwamen daar nog veel meer rassen bij en nu ben ik groepskeurmeester voor groep 1 en groep 2. Verder keur ik nog enige rassen in groep 3, groep 5 en groep 9 : in totaal ongeveer 100 rassen. Ik heb in alle werelddelen gekeurd en ook op Europese Shows en op Wereldshows. Bovendien geef ik opleidingen aan kandidaten die een keurmeesterexamen voor een bepaald ras willen afleggen en ben ik ook bevoegd om te examineren en als gedelegeerde te fungeren. Gedurende 25 jaar was ik bestuurslid van de VKK - Vereniging van Keurmeesters op Kynologisch Gebied in Nederland - en sinds 2011 ben ik erelid.
 
Vroeger was er op iedere tentoonstelling de groep “ Dogachtigen “, deze is later overgegaan in groep 2 en de 3 kleinste rassen naar groep 9. Deze groep betekent heel veel voor mij. Er zitten echt stoere rassen bij, die hun mannetje staan, maar eveneens liefdevol zijn tegenover hun huisgenoten. Voor heel veel fokkers en eigenaren is “hun”ras het belangrijkste en dat zal altijd zo blijven! Dat komt het ras ten goede !

 Ik weet zeker dat er op deze dag veel mooie honden zullen worden voorgebracht. Wat zal ik dan genieten!
Terug naar de inhoud