Federatie van Rasverenigingen van Dogachtige Honden

Koptekst 2 (NL)
Logo
Koptekst 1 (NL)
Ga naar de inhoud
Mw. Marij Mestrom (NL)

Ik ben opgegroeid op een boerderij tussen de dieren, waaronder ook honden. Hier werd de basis gelegd en na met mijn partner die een Duitse Herder meebracht toen we samen gingen wonen, gevallen voor de Engelse Bulldog.
Bij het zoeken naar een pup van het ras kwamen we 40 jaar geleden uit bij een bekende Engelse Bulldog fokker die bij ons het vuurtje aanwakkerde om te gaan showen en als je dan goede resultaten behaald ga je verder en hebben we enkele jaren later ook besloten om te gaan fokken met het ras. Bij een beroemde kennel in Engeland hebben we 2 teefjes gehaald die de basis van onze kennel “Romakome” hebben gevormd. We hebben geshowd in heel Europa met heel mooie resultaten en meerdere keren Best In Show. Ook onze pups zijn over de hele wereld uitgezworven.

Na de successen met de Engelse Bullen kwam de Shar-Pei onze roedel versterken, ook hier hebben we heel mooie showresultaten behaald, maar we hebben nooit met ze gefokt.
Door regelmatig in Italië te showen hebben we de nodige mensen leren kennen. Bij een van de bezoeken zagen we de Lagotto Romagnolo en vielen we voor het ras en hebben het een aantal jaren gevolgd totdat ze voorlopig erkend werden door de FCI om het daarna naar Nederland te halen waar we erachter kwamen dat we de eersten waren met het ras in ons land. Op dit moment loopt er nog een Lagotto van 16 jaar oud bij ons rond.

In de tussentijd was de interesse in de kynologie steeds groter geworden en zo ook begonnen aan de AKK cursus en later KK1 en KK2. Niet met de bedoeling om keurmeester te worden, maar om informatie te vergaren. Toen ik eenmaal zover was toch doorgegaan met E&B en ook geslaagd. Dan ook maar de laatste stap en in 2004 was het keurmeestersexamen voor de Engelse Bulldog waar ik voor slaagde en er nog een paar rassen volgde. Het toeval wil dat beide examinatoren van dat examen vandaag ook keuren.

Inmiddels heb ik het voorrecht gehad om al in heel wat landen te mogen keuren.
Verder heb ik in al die jaren een aantal bestuursfuncties zowel bij rasverenigingen als KC mogen bekleden en in die laatste hoedanigheid ook al zo’n 25 jaar betrokken bij het organiseren van shows.

Onze zoon Bob heeft jaren geleden deze Kind Hondshow tijdens de Dogachtigenshow al eens mogen winnen als Beefeater met zijn witte Engelse Bulldog, dat maakt het voor mij dubbel  bijzonder om de Kind-Hondshow nu te mogen keuren.

Terug naar de inhoud